Bakgrund:

Det är numera kutym att bredband och TV ingår som en del av avgiften i en förening. Så ock för Kungshuset Tre Portaler.


Under hösten 2017 installerades fiber för bredband i fastigheten för att få en mer framtidssäkrad lösning. Styrelsen har valt att teckna ett fastighetsavtal via Ownit m.a.p bredband med en hastighet på 1Gbit/s för samtliga lägenheter och verksamheter i fastigheten. Detta ingår i avgiften.


Styrelsen har nu (mars 2018) även tecknat ett fastighetsavtal för digital-TV med Ownit vilket innebär mycket förmånliga priser jämfört med vad man annars skulle betala. En HD-box (som tillhör lägenheten) och Ownits TV-baspaket ingår alltså i avgiften. Vill man uppgradera TV-utbudet beställer man och betalar detta själv, dock till ett subventionerat pris pga av vårt förmånliga avtal. Mer om detta i utskicket från Ownit, där även kontaktuppgifter finns (se dokument i högerspalten).


För mer information om bredband och TV-utbud från Ownit, se www.ownit.se


13 september:

Vi har tidigare haft ett avtal med ComHem för kabel-tv i fastigheten. När vi tecknade avtal med Ownit sa vi upp det avtalet. ComHem släcker ned tjänsten i november 2018 och då kan ni inte längre se ComHem-utbudet via ”tre hål i väggen”. ComHem skall kontakta de som fortfarade har ComHem-avtal.

Kontakta själv Ownit (ingår i föreningens avgift) eller annan leverantör för nya tjänster.

Information om TV-lösning:

TV-lösning, 2018

Frågor? Kontakta Ownit Support,

Styrelsen är inte experter på vare sig bredband eller TV-lösningar. På frågor&svar samlar vi tips och råd från boende. Dela gärna Din kunskap!


Vad ingår i avgiften?

I avgiften ingår Ownits Bas-paket samt en HD-box som tillhör lägenheten och skall lämnas vidare till nästa ägare vid försäljning av lägenhet.


Vill man uppgradera TV-utbudet beställer man och betalar detta själv, dock till ett subventionerat pris pga av vårt förmånliga avtal. Mer om detta i utskicket från Ownit, där även kontaktuppgifter finns.


HD-boxarna:

HD-boxarna levereras vecka 10. Saknar Du en box, kontakta styrelsen via styrelsemailen.

De som tecknat avtal innan gruppavtalet, kommer att få ett personligt samtal och erbjudande från Ownit för att fasas in i föreningens avtal. Dessa hushåll har redan en HD-box och får inte en till.

Support Ownit

Frågor via  Kundservice:

Vardagar 08:00-22:00 samt helger 10:00-19:00

 

Telefon: 08 525 073 00 eller epost: info@ownit.se


Korta svarstider & bra service!


Frågor och svar:

Fråga: Hur lyssnar jag på FM-radio på min stereo när vi inte har ComHem längre?

Svar:Vi har haft en centralantenn där koaxialkablar ger tillgång till radio & tv via antennuttaget i väggen. Ev. löste ComHem det på annat sätt via sin kabel. Nu har vi stängt av ComHem och installerat fiber med Ownit.

Vill man lyssna på FM-radio är nog det bästa förslaget att man köper en CromeCast-puck Audio. Man ansluter pucken till stereon (på en linjeingång, line input) och lyssnar på SR play (eller annan radio) via sin Smartphone. Då manövrerar man allt (volym m.m.) från sin telefon. Köp pucken på ex. Kjell & Co så kan de berätta mer hur man gör.

En annan, mer grovyxad lösning, är att köpa en externa antenn för FM-radio och koppla in i stereon.


Fråga: Hur gör jag för att se t.ex Netflix?

Tips från boende: Köp en CromeCast-puck Video för att kunna "casta" t.ex Netflix. Bäst information hur man installerar hittar man på Youtube. När man "castar" använder man sökmotorn i sin dator eller mobil, vilken är betydligt bättre än den som fanns i Netflix på TVn Man kan dessutom "casta" musik m.m.


Så här enkelt kommer du igång:

Steg 1: Koppla in Chromecast-enheten. AnslutChromecast till TV:n och anslut sedan USB-strömkabeln till din Chromecast. ...

Steg 2: Anslut Chromecast-enheten. ...

Steg 3: Ladda ned Google Home-appen. ...

Steg 4: Konfigurera Chromecast. ...

Steg 5: Casta innehåll.

Så här castar du: en snabbguide - Chromecast Hjälp - Google Support

https://support.google.com/chromecast/answer/6006232?hl=svFråga: Kabel från dosan till TVn? Trådlös möjlighet och vad krävs för det?

Svar från Ownit: Det finns ingen möjlighet i dagsläget att köra trådlös IPTV, men det är något vi tittar på just nu och det kommer komma. Exakt när vet jag ej. Det är inte klart än.


Fråga: Kan man få en tilläggsinstallation  mellan router och ytterligare tv?

Svar från Ownit: Kan beställas via Ownit mha CAT6-kabel.


Fråga: Min router sitter i hallen och jag behöver dra kabel till tv:n. Vart vänder jag mig?

Svar från Ownit: Vidaredragning av kabel bekostas av var och en. Det finns två leverantörer som Ownit rekommenderar:

HAKAB: Magnus Bloss, 070 558 8060, magnus@hakab.eu

TMK: Thomas Agrér, 073 983 5541, thomas@tmkdata.se


Fråga: Min router sitter i hallen och jag vill inte dra kabel till tv:n (eller har flera tv-apparater). Vart vänder jag mig?

Svar från enboende:

Killarna som installerade bredbandet hos oss frågade om vi skulle koppla på TV till routern men vi svarade nej o då var det mer givet att hitta en central lösning i lgh så att WiFi:n skulle nå överallt.

Nu när TV boxen kom så är även vår router för långt borta från TV och jag vägrar ha en massa fula kablar varför jag frågade TVinstallatören om råd. Dessa killar är underleverantörer till Ownit från firman BBG och de rekommenderade Strong Connection kit 1700 som man kan beställa från dem på 010-4706693 alternativt köpa på annat håll. Den här WiFi förstärkaren har en styrka om 1700mb/s vilket jag förstår är en bra fart. Priset är från ca1450kr och uppåt.

Svar från Ownit:

Det finns s.k. "home plugs" på marknaden (bl.a. Kjell & Comapny) som kan användas. Där kopplar man in sig via elnätet. Ownit supportar inte dessa.


Fråga: Föreningen har sagt upp abonnemanget med ComHem. Kan jag fortfarande ha ett ComHem-abonnemang för TV via "tre hål i väggen"?

Svar från ComHem: Föreningen har sagt upp gruppavtalet, men det går att teckna ett eget avtal med ComHem via "tre hål i väggen".

Kommentar från styrelsen: Detta är inte den info vi fick tidigare, men tydligen skall det gå.

Uppdaterat: 2018-03-15


Dokumentation

Klicka på länken för att öppna

.

Mars 2018: Utskick från Ownit om kanalutbud och HD-box